fade
KÖVESS MINKET

fblogo   instalogo   ytlogo
 
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
 
 
FŐTÁMOGATÓINK

invex

   

szigethi

   

ktt

 
   
tilos
 

hirdetes

Hírek

Tájékoztatás: Egyesületünk a téli időszakban november és február között eddig megjelenő hírlevelének kiküldését bizonytalan ideig felfüggeszti. Ezzel együtt igyekszünk – elsősorban a havas időszakban – a híreinket még sűrűbben frissíteni.

2019. április 27. szombat

Egyesületünk megtartotta idei első kerékpártúráját. Az útvonal ezúttal Mödling kiindulópont volt, ahonnét a Wiener Neustädter Kanal (csatorna) mentén kerékpároztunk Laxenburg érintésével Bécsújhelyig. A résztvevők száma 9 fő, a táv 55 km volt.A megmozdulás fotói facebook oldalunkon megtekinthetők.

2019. február 22. péntek

Egyesületünk az elmaradt soproni havazások miatt a Sífutó Nyílt napot ebben az évben áthelyezte a közeli osztrák síterepre: Wechsellandra. A túrán 17 fő vett részt, melyhez egyesületünk ingyenesen biztosította a busz-közlekedést. Különösen örömteli, hogy a 17 főből 6 diák érdeklődött a sífutás iránt. A megmozdulás fotói facebook oldalunkon megtekinthetők.

2019. február 2.  szombat 10:00 FÁBER Sífutó Nyílt Nap

E L MA R A D

Tisztelt Érdeklődő! Hóhiány és várható meleg időjárás miatt a Sífutó Nyílt Napunkat kénytelenek vagyunk a pótidőpontra: 2019.02.16-ra halasztani.

Kérem, hogy kövesse híreinket az új időponttal kapcsolatban! Köszönjük megértésüket!

2019. január 20.  vasárnap

Honlapunk letölthető információit kibővítettük az összes sífutó pályánk GPS-adataival.

2019. január 14.  hétfő

Minden hó elolvadt………

Ilyenkor ún. “háttér munka” folyik, pl. most a TUHU (turistautak.hu) honlapon frissítjük, aktualizáljuk a sífutópályák nyomvonalait és azok műszaki adatait.

2019. január 12.  szombat

Az éjjel folyamán megérkezett melegfront nem tett jót a hónak. Hiába hozott párhuzamosan 2-3 cm új havat magával, csak roskad a meglévő hó is, különösen, hogy a föld alul még mindig meleg, nincs az első 5-10 cm átfagyva. Így a vizesebb helyen a léc azonnal avarig/sárig szedi fel a havat. Ezzel együtt a legfelső pályákon és mint mindig a volt műszaki zár vonalában az tud csúszkálni, aki nem sajnálja a léc talpát.

A Muckra vezető út nagyon jeges, csak igen türelmes és óvatos vezetők vállalják a felmenetelt!

2019. január 11.  péntek

Ma reggel körbejártam az 1-es pályát. A 3 Pálya Pont -Újréti nyiladék egész jól járható, 10-15 cm van a hófúvás függvényében. Az Újréti nyiladék sajnos a járhatatlan határán van, ugyanis a hó alatt a vizek megjelennek, rátapadnak/fagynak a lécre (katasztrofális: elkerülendő!)

Nem volt még elég hideg, hogy átfagyjon a felső talajréteg. Onnét egyenletesen járható a többi szakasz kb. 8-12 cm körüli hómagasságban, csak a fenyőfák alatt vékonyodik el a hóréteg 2-3 cm-re. Aki kényes a léc talpára az neki se induljon! A volt műszaki zár nyugati oldalának közepe táján szintén vizes az altalaj, ott célszerű középre vagy egészen a szélre kikerülni, egyébként ez a szakasz is jó lenne.

A felvezető út nagyon jeges, igen óvatos vezetést igényel, de legalább a padka széle látható.

2019. január 10.  csütörtök

Az utolsó helyszíni mérésem tegnap reggel volt az egykori műszaki záron: 10 cm. Ehhez ma éjjel esett biztos 4-5 cm, azaz a műszaki zár nyomvonala – ami teljes hosszában 1,8 km – biztos használható. A többi pályaszakaszon a felettük lévő fák sűrűsége függvényében kevesebb hóval rendelkeznek. De feltételezhető, hogy a Kőbánya pontoktól felfelé a legtöbb pálya használható. A hó vizes, a felvezető út tegnap jégbordás volt, a ma éjjeli havazás hatását nem ismerem.

A meteorológiai előrejelzés szerint ez az állapot kb. szombat délig fog fenn állni, utána markáns melegedés lesz. Aki tehát szeretne csúszni, az addig tegye!

2019. január 8. kedd

Ma reggel 11 cm hóban, kisebb hózáporban – igaz valamelyest inkább vizes hóban – de kiválóan használható volt sífutásra a volt műszaki záron található nyomvonalunk. Mint már korábban többször jeleztük, ez a hómennyiség gépi nyomfektetéshez kevés.

2019. január 6. vasárnap

A szombati havas esőben a hóhatár valahol 400 m körül volt. Ebből adódóan még a Károly-magaslati parkoló beszálló pont körül is csak nyomokban van hó, míg a Muckon szabad területeken (ma reggel) 10 cm hó fekszik.

A pályarendszerünk azonban a vizes és változó hómagasság miatt gyakorlatilag nem használható.

A Muckra vezető műút sónedves, jól járható.

2019. január 5. szombat

Néhány cm jött csak hozzá az éjszaka folyamán. Jelenleg Sopron az ország legmelegebb pontja. (+2 C). Lehet, hogy ez a Muck környékén csak 0.0 C, de a max. 5-6 cm hó – különösen fák alatt valószínűleg kevés a sportoláshoz. Mindenesetre csak az próbálkozzon, aki nem sajnálja a léc talpát.

A pályáink egyébként jó állapotban vannak. 2 helyen találunk erdészeti munkák miatt akadályokat:

2-es pálya felső (Ultra oldali) szakasza;

4-es pálya Hétbükkfa parkoló és Tölgyesmocsár alsó pont közti szakaszon (a párhuzamos 4A szakasz a műút mellett azonban szabadon járható.

2019. január 4.  péntek

A tegnapi hó csak arra volt jó, hogy megint lejegesedjen a Muck felé vezető út. A decemberben tapasztalható áldatlan útállapotok nyomán ma – valaki illetékes nyomán – ugyanezt az utat délben lesózták. 12 óra felé az egész felvezető úton sós hólé állt, de legalább nem csúszott….

Egyesületünk mára kapott földmunkagépet néhány még mindig útban álló tuskó eltávolításra. Reméljük, hogy ezt követően még egyenesebb és egyenletesebb pályaszakaszokkal tudjuk a sífutás szerelmeseit megörvendeztetni!