fade
KÖVESS MINKET

fblogo   instalogo   ytlogo
 
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
 
2019.02.02. sífutó nyílt nap
(pótnap: 2019.02.16.)
 
FŐTÁMOGATÓINK

invex

   

szigethi

   

ktt

 
   
tilos
 

hirdetes

Hírek

Tájékoztatás: Egyesületünk a téli időszakban november és február között eddig megjelenő hírlevelének kiküldését bizonytalan ideig felfüggeszti. Ezzel együtt igyekszünk – elsősorban a havas időszakban – a híreinket még sűrűbben frissíteni.

2018. november 29. csütörtök

Másodszor havazott a napokban idén ősszel. Sajnos a 2-3 cm lepelhó sportolásra alkalmatlan. A TAEG a Muck-ra vezető utat letesztította hóekével, de a rajta maradt kevés hó sem olvadt el és a Deák-kúttól felfelé NAGYON CSÚSZÓS az út. A Károlymagaslati parkolóig, esetleg a Hétbükkfáig vagy Jánospihenőig el lehet csúszkálni, de felette tényleg csak lépésben lehet közlekedni.

2018. november 06. kedd

A 4A pálya alsó részén található hidunkat, mely az évek során elkorhadt, majd túlterhelés miatt be is szakadt a TAEG Zrt. parkerdőért felelős részlege felújította. Most szebb mint újkorában – köszönet érte e helyütt is.

2018. szeptember 26. szerda

Markánsan beköszöntött az ősz: ma reggel kemény dér lepte a Fáber rétet, egyesületünk névadóját.

A NAV idén szeptemberben is kiutalta a közhasznú egyesületünk javára befizetett 1%-ot, ami idén 59.620 Ft-ot jelentett. Kis költségvetésű szervezetünknek ez is nagy segítség, köszönjük minden támogatónknak, hogy bennünket jelölt meg kedvezményezettnek!

2018. szeptember 8-9. szombat és vasárnap

Egyesületünk egy újabb kerékpáros élménnyel gazdagodott. Ezúttal 6 fő vett részt a kétnapos közeli kiránduláson, aminek során előbb elautóztunk St. Pöltenbe, majd onnét keskeny-nyomtávú vonattal mentünk fel Mariazellbe. Onnét egy kis hágó érintését követően lefelé ereszkedtünk St. Aegydig, ahol a szállásunk volt. Első nap így 40 km-t tekertünk.

Másnap reggel a környéket jártuk be, míg az idő fel nem melegedett annyira, hogy utunkat kerékpáron is folytatni tudtuk St. Pölten felé. Két napsütéses őszi napon könnyű túrát teljesítettünk, második nap 55 km-rel.

 

 

 

2018. augusztus 30. csütörtök

Megkezdődött a felkészülés a télre! Ma elvégeztük a kaszálást a szárzúzó traktorral azokon a részeken is, amiket a TAEG korábban még nem készített el. Ezzel a pályák füves altalajú részei a hó fogadására alkalmassá váltak, a hátralévő őszi időben már nincs olyan erős vegetációs “nyomás”, hogy érdemben ez megnőjön. A mellékelt fotó az Újréti nyiladék déli szakaszát mutatja a kaszálást követően. Szerencsére most meglepően jó állapotban van ez a sokszor kritikus szakasz, csak a volt műszaki zár felé van néhány komoly nyomvályú, amit az ősz során még fel kell töltenünk.

Ezúton is köszönjük a TAEG támogatását az éves szárzúzás elvégzéséhez!

2018. július 13-15. péntek – szombat – vasárnap

Egyesületünk háromnapos kerékpártúrát szervezett az Ybbs-völgyébe. Első napon a Duna menti A1 autópályától kerekeztünk az Opponitzban található szállásig (56 km – sok szinttel). A második nap az egykori keskeny nyomközű vonalán kialakított kerékpár útvonalon haladt a Lunzi tóig és vissza (84 km). A harmadik nap az első nap nyomvonalán a tervszerű visszavonulás zajlott. A túrán ismét 10 tagtársunk vett részt, jó időnek és gyönyörű vidéknek örvendhettünk.

2018. május 19-20. szombat – vasárnap

Két hónappal az utolsó havas napunk után kétnapos kerékpár túrát szerveztünk a Bős – Pozsony -Bős útvonalon, melyen 10 tagtársunk vett részt.

2018. március 18. – vasárnap

A tegnapi havazás a völgyben 5 cm havat produkált, ami a napsütés hatására intenzíven olvad. A hegyen lévő hóállapotokról jelenleg nem állnak rendelkezésre adatok, de nem feltételezzük azt, hogy 10 cm-nél több hó lenne a felső pályákon. Ráadásul az időszakos hófúvás miatt valószínűleg az is egyenlőtlenül terül el. A pályáink saját belátás alapján nyilván használhatók, de “hivatalosan” nem tekintjük őket megnyitottnak.

2018. március 11. – vasárnap (9:00)

2018. március 12. – hétfő

A mai nappal sífutó pályáink utolsó szakaszai is használhatatlanná váltak, ezzel a 2017/18-as sífutó szezont a Soproni Hegységben bezártuk.

2018. március 11. – vasárnap (9:00)

A volt Vasfüggöny nyomvonala még mindig havas – lásd ma reggel frissített képgalériánkat is – de valószínűleg ez a reggel volt az idei szezonban az utolsó lehetőség a Soproni Hegységben sífutni.

2018. március 9. – péntek

Hiába a meleg idő, nehezen adja meg magát a hó. A volt műszaki zár és környéke – 500 m magasságban – még a fenyők alatt is havas. A hó persze nehéz és vizes, már nem az igazi élményt nyújtja, pedig az optika még megfelelő:

2018. március 8. – csütörtök

Ma este a felső pályák még mind használhatóak voltak, bár erősen olvadt. Csak a napnak leginkább kitett néhány méteren kezd a hó tünedezni. Péntek reggelre fagy várható, vigyázzunk, mert jegesek lehetnek a pályák!

2018. március 7. – szerda

Tegnap délután/este tökéletesek voltak még a pályák. Még a fenyőfák alatti részeken is, ahol mindig vékonyabb a hótakaró. A kb. 5 cm friss hó valóban jót tett nekik. Most az a kérdés, hogy az egyre erősödő nappali felmelegedés mennyi idő alatt viszi el a havat.

2018. március 6. – kedd

A lassan keményebbé váló pályáinknak nagyon jót tesz a ma délelőtti erős havazás. Bár a gépi nyom “éles optikája” biztos csorbát szenved, a kb. 5-8 cm új hóban nem lesz nehéz a síelés és a pályák biztos lágyabbak lesznek. Kérdés, hogy meddig, mert napról napra melegedés következik. Ma délután/este még biztos jól használhatók.

2018. március 5. – hétfő

A hosszú szezon végén is nagyon bosszantó, hogy mások munkájára tekintet nélküli quadosok gyakorlatilag járhatatlanná tették az 1-es és 3-as pálya közös szakaszát mintegy 1 km hosszban. A többi pálya viszont továbbra is jól használható. Miután a gépkocsival feljutás továbbra is nagyon problémás, az alsó szakaszok értelemszerűen nagyobb terhelést kaptak. De a hóvastagság megvan, csak a gépi nyom tünedezik…

2018. március 4. – vasárnap

Szombat este a soproni Vasfüggöny Sífutó Pályákat fenntartó FÁBER Egyesület tagjai számára egy fejlámpás esti sífutást szervezett. Az indulás fél 6-kor volt a Károly-magaslati parkolóból, a rajthoz állókat dr. Simon István alpolgármester és Mágel Ágost önkormányzati képviselő indították útjukra. Az útvonal a Récényi út mentén vezetett a 3 Pálya Ponthoz – a volt műszaki zár, azaz egykori Vasfüggöny (pályáink névadója)-hoz – ahol büfé várta a résztvevőket. Innét a Muck kerülése következett az 1-es pályán, ekkor már csak fejlámpával lehetett közlekedni. A visszaút ugyanaz volt. Összesen 18 fő jött össze az induláshoz. A FÁBER Egyesület ezúton is köszöni a Soproni Önkormányzat támogatását!

2018. március 3. – szombat

A tegnap felfrissített gépi nyomokra a felső pályákon az éjjel még hullott 1-2 cm hó. A pályák kiváló állapotban vannak.

Az eddigieken túl most a 2-es pálya feléig is elkészült a gépi nyom, de FIGYELEM: a pálya felénél látható átkötő nyom a meredeken csak szervíz célokat szolgál, azon ne próbálkozzon senki léccel közlekedni, mert túl veszélyes!

Ugyancsak nagy figyelmet követel továbbra is a személygépkocsival történő feljutás a magasabb régiókba!

2018. március 2. – péntek

Ma délután a pályarendszerünk eddig is géppel kezelt nyomvonalait újra húztuk. Ez különösen a felső pályáknak tett jót, ahol tegnap 4-5 cm friss hó hullott. Az eddigieken túl most a 2-es pálya feléig is elkészült a gépi nyom, de FIGYELEM: a pálya felénél látható átkötő nyom a meredeken csak szervíz célokat szolgál, azon ne próbálkozzon senki léccel közlekedni, mert túl veszélyes!

A feljutás továbbra is problémás: a Deák-kút melletti szakaszon tükörjég van, különösen lefelé veszélyes!! A padka a Károlymagaslattól felfelé nem látható, különösen a járművek találkozásakor van gond. Ha lehet tolassunk vissza a kitérőbe: ez 1-2 perc kiesés, ha traktort kell hívni, az órákba is telhet….

Média hír: a MTV1 csatorna ma felvételt készített a pályáinkról. Adásba 3.3-án szombaton délelőtt 10-12 között megy. (Később még megjelenítjük ezt a részt saját híreszközeinken is.)

2018. március 1. – csütörtök

A korábban géppel “aládolgozott” pályák jól tartják magukat. Lefelé a több használattól kicsit keményebbek, magasabban talán jobbak. A legproblematikusabb a pályák megközelítése, igen gyakoriak az árokba csúszások. A Deák-kút melletti szakaszon tükörjég van, különösen lefelé veszélyes!!

2018. február 27. – kedd (10:00)

A ma délelőtti 1-2 cm-es friss hóréteg jót tesz a lassan keményedő pályáinknak. A legnagyobb probléma jelenleg a fel- / lejutás a Károly-magaslati parkolóig. A Deák-kút melletti szakaszon tükörjég van, különösen lefelé veszélyes!!

2018. február 26. – hétfő (10:00)

“Nyugaton a helyzet változatlan.”…. Azaz: A preparált pályák jól bírták a hétvégi igénybevételt. A hó minősége kiváló, jegesedés sehol nincs, néhány helyen kis hóátfúvás. A hőmérséklet messze fagypont alatti.

2018. február 25. – vasárnap (10:00)

A preparált pályák nagyon jól bírták a szombati igénybevételt. A hó minősége kiváló, jegesedés sehol nincs, néhány helyen kis hóátfúvás. A hőmérséklet messze fagypont alatti.

Sajnos sok helyen belegyalogolnak a nyomba. Az hagyján, hogy a “fékező” (sima) felületen gyalogolnak (tekintsük bocsánatos bűnnek), de sokszor a sínyomon is. Ez utóbbi esetben nyugodtan tessékeljük ki az elkövető(ke)t! (A felszántott futballpályán is lehet focizni, csak nem olyan élvezetes!!)

2018. február 24. – szombat (12:00)

Mára sikerült a nyomfektetés! Bár a 20 km pályából “csak” mintegy 12 km-en van gépi nyom, ez viszont nagyon jó, sőt – amíg le nem tapossák – kiváló! Nem is írok többet, csak beillesztek egy fotót ma reggelről:

Továbbra is azt tanácsolom, hogy autóval max. a Károly- parkolóig menjünk, mert bár felette is takarított az út, de nincs parkolási lehetőség, és nem látható a padka széle, ezért a találkozás nagyon kritikus helyzetet teremt. Használjuk a kitérőket, még kis tolatás árán is megéri!!!

2018. február 23. – péntek (21:00)

Péntek délután szerettük volna – a 2-es pálya kivételével (ahol erdőgazdasági munkák folynak) – a pályákat újra végigfésülni a gépi nyomfektetővel. Sajnos előbb a gépen kellett megint szervízmunkát végeznünk, majd amikor nekiindultunk, akkor kiderült, hogy a meredekebb szakaszokat az időközben lehullott hó annyira akadályozza, hogy csak nagyfokú kerülőkkel vagyunk képesek ezeket meghúzni. A munkát 21 órakor megszakítottuk, és szombat reggel új próbálkozásunk lesz.

Pénteken azt szerettük volna, – és az alsóbb szakaszokon helyenként majd látni is – hogy a 2 m széles hengernek a jobb oldalán húzunk csak klasszikus nyomot. A nagy frisshómennyiség, és ennek a motoros szánnak a képességei arra kényszerítenek bennünket, hogy holnap csak lehengerezzük a pályákat. Ezzel is lényegesen megkönnyítjük a haladást, ill. biztonságosabbá tesszük a lejtőket.

A Récényi úttal kapcsolatban FONTOS közlemény: mindenkinek azt ajánljuk, hogy MAXIMUM a Károly-magaslati parkolóig menjen fel autóval. (A Sopron Starttól lenyomtuk az utat a Fáber rétig, tehát már ott lent is lehet hagyni a járművet). Bár az út “ránézésre” és valóban egyszerűen járható, de ha két kocsi találkozik, akkor azonnal gond lesz, mert nem lehet látni a padka szélét és csak ma délután is két pick-up-ot is menteni kellett az árokból (nagy traktorral)!!!! Mi lesz akkor a két-kerék meghajtásokkal?

2018. február 23. – péntek (12:00)

A folyamatos szitáló havazás csak javítja a pályák konzisztenciáját. A legtöbb nyom így “taposott” nyom benyomását kelti, de sok helyütt alul ott a gépi nyom szilárd alja.

Az Erdészház alatti keresztbe dőlt tölgyfát az (illetékes) erdészet eltávolította. Köszönet érte e helyütt is a gyors bevetésért! Ezzel megnyílt a lehetőség a ma délutáni – hétvége előtti – nyomfektetést a Sopron Start pontig elvégezni. Reményeink szerint estére a 2-es pálya kivételével (ott erdészeti munkák folynak) minden pályára tudunk gépi nyomot húzni, lévén a nyomfektető eltört vonórúdját is villámgyorsan meghegesztették a szorgos kis manók…..

2018. február 22. – csütörtök (12:00)

Sok hó = sok tennivaló…. Tegnap estére sikerült a motoros szán gépi hibáját megtalálni és javítani. Ezt követően indult meg a nyomfektetés már sötétedés után. Sajnos ekkor meg a (széles) nyomfektető vonórúdja tört el. Szerencsére olyan helyen, ahol a mentést meg tudtuk szervezni. (Részletek majd egy hírlevélben…)

Bízunk abban, hogy a hétvégére a Roth Szakiskola el tudja takarítani az Erdészház pont alatt keresztbe dőlt tölgyet, ezzel le fogjuk taposni a nagy havat egész a Sopron Start pontig (Kőfejtő út). Ezzel a nem autóval közlekedők is elérik majd a pályát az uszodai buszmegállóból. De ajánljuk mindenkinek ezt a beszállási pontot, aki nem szívesen megy autóval a jeges Récényi úton.

Péntek este (vagy szombat reggel – a havazás függvényében) a pályákat akkor is újra fogjuk járni, ha nem sikerülne megcsinálni a nyomfektetőt, mert a csak üres gépmenettel lenyomott havon is könnyebb menni, mint a 30 cm mély hóban.

2018. február 21. – szerda (10:00)

A tegnap esti nyomfektetést – a helyszíneket lásd az aktuális pályaállapotoknál – különösen az 1-es pályán az éjszaka még hozzá hullott hó, de különösen a szél eléggé befújta. A motoros szánnak ma újabb szervizre van szüksége, ennek ellenére megpróbálunk még egy kicsit rádolgozni a legkritikusabb (1-es kör) szakaszra. A 4 és 4A pályákon van már taposott nyom is, ezek jól használhatók.

A Károly-magaslat parkolójáig jól fel lehet jutni, de onnét a Muckra fel már “kalandosabb” lehet. Délelőtt a fél út volt kitolva, gondolom délutánra a másik felére is sor kerül, de ezzel együtt a kerülések veszélyesek lehetnek. Javaslom, hogy jobbára a 4×4 és/vagy a lánccal rendelkező autók menjenek feljebb.

2018. február 20. – kedd (21:00)

Komoly hóutánpótlás érkezett. A Fáber-réttől a Muckig gépi nyom van a 4 és 4A nyomokon. Az Erdészháztól a Város felé a pálya egy kidőlt tölgy miatt nem használható. Az 1-es Pálya (Muck-kör) szintén géppel preparált. A 2-es és 3-as pályára ma nem jutott idő…. de a havazás kitart péntekig, addig úgyis még javítani kell a nyomokat.

2018. február 18. – Vasárnap (9:00)

Naponta változik a meteorológiai helyzet. Ma reggelre végig 4 cm (vizes) új hó esett. Az alsó pályák tegnapi 0 méretéhez ez kevés, de a felső pályák elhasználtságát mindenképpen feljavítja. Gépi nyomfektetéshez ez azonban kevés (és vizes).

Reggel még nem volt hómentesítve a felvezető út, gondolom, hogy ez a délelőtt folyamán megtörténik. Óvatos vezetés igényeltetik!!

2018. február 17. – Szombat (10:00)

A tegnapi eső és felmelegedés azért megtépázta a felső pályáinkat is. Alapvetően a Kőbánya /Ácsok pontja magasságától használhatók csak a pályáink, de ott is helyenként szárazulatokat kell kerülni. A legjobb továbbra is a névadó Vasfüggöny szakasz nyugati irányba. Meredek helyeken vigyázzunk, mert a jeges pályák “bob-pálya” effektust képeznek.

A meteorológiai előrejelzés szerint holnapra, vasárnapra kapunk friss havat, ill. a héten még további új hó is várható. Legyen így….

2018. február 16. – péntek (11:00)

A reggeli eső nem mosta el a pályáinkat, de rájuk fagyott, így elég jegesek lettek. A déli napban további olvadás ill. felengedés várható. Reméljük, hogy a szombat éjjelre beígért havazás a hét végére kellemesen felfrissíti a pályákat.

2018. február 15. – csütörtök (9:00)

Néhány kép a ma reggeli 1-es pályáról: a Muck körül.

2018. február 14. – szerda (19:00)

Ma estére sikerült a legmagasabban fekvő 1-es pályánkon gépi nyomot húznunk. Sajnos a hó alkonyatkor is még kicsit vizes volt, ezért nem ment könnyen a feladat, ráadásul a motoros szánt és nyomfektetőt is újdonsült utánfutónk bevetésével kellett felvinnünk a Muckra. Az 1-es körön túl húztunk nyomot a volt műszaki zár meghosszabbításában is Harka felé még kb. 400 m-t, és a West-Endtől kiindulva a 2-es pálya felső szakaszán a Nagy-Ultra alatti nyeregig (közel 1 km). Visszafelé egy “szervíznyomot” hagytunk magunk után az “Ultra-nyiladékon”, de ezt SENKI NE HASZNÁLJA, mert meredek és kevés hó van rajta.

2018. február 14. – szerda

Az éjjel további hó hullott. Lásd aktuális hóadatainkat! Sajnos ez a mennyiség is a nyomfektetés lehetőségének a határán van. A fákkal borított területen – és ez a több – 15-16 cm hó található, ami a nap folyamán biztos roskadni fog. Csak a volt műszaki zár, és néhány helyen feljebb a Muck környékén éri el a hó a 20 cm vastagságot.

2018. február 13. – kedd

Nincs még vége a télnek, annak ellenére, hogy ma Sopronban egész nap esett az eső. Ez viszont a 400 m feletti magasságban már hó formájában jelentkezett. A Muckon a letaposott régi hó felett este 6 órakor 13 cm hómagasságot mértem.

2018. február 11. – vasárnap

A magasabban fekvő és jól előkészített pályáinkon nagy részvétel mellett sikerült ragyogó napsütésben és kiváló minőségű hóban lebonyolítani az idei Sífutó Nyílt Napunkat. A helyszín ezúttal a pályáink névadója volt: az egykori VASFÜGGÖNY (volt műszaki zár) 500 m körüli magasságban, jobbára északi fekvésével délig kitartotta a havat számunkra. Eközben alkalom volt tanulásra szakavatott edzőkkel, lécek és pálya próbálásra. Bemutattuk nyomfektető eszközeinket is.

A többit mondják el a képeink.

Záradék: hétfő-szerda között ismét előfordulhat némi havazás, ami a ma eléggé igénybe vett pályáinknak biztos jót fog tenni. A péntekre prognosztizált meleghullámig a felső pályák – legalább kora délelőtt – mindenképpen használhatók lesznek még.

2018. február 10. – szombat (18:00)

Egyesületünk vezetése úgy döntött, hogy a holnap, 02.11. vasárnapra meghirdetett Sífutó Nyílt Napot – mint pótnapot – megtartja. Ezt a jelen hóviszonyokra és meteorológiai előrejelzésekre alapozzuk.

Időpont: 10:00 (kb. 11:30-ig)

Helyszín: Récényi út és volt műszaki zár kereszteződési pontja

Elérés: gyalog a Récényi úton (a fedett uszodától kb. 4,5 km!), járművel ugyanezen az úton. Az út jól járható, találkozáskor a csúszós padkán kell ügyelni és néhol jégbordák vannak még.

PARKOLÁS: A Brennberg felé kiágazó (sorompós) út torkolatában, vagy a Muckon. Ezekből a parkolókból a helyszín 50-100 m-en belül elérhető gyalog.

Sífutó felszerelést mindenki hozzon magával, de lesznek kölcsönözhető és próbafelszerelések is.

2018. február 10. – szombat (09:00)

A hideg még kitart, különösen reggel és 16 óra után. Ez idő közt a hó még magasabb helyeken is vizes. Igazán jó a névadó pályánk (volt Vasfüggöny), ezzel együtt használható az 1-e sés 3-as pálya. 2-es 4-es nem ajánlott. A felvezető műút jégbordás, de használható.

2018. február 9. – péntek (09:00)

Szerda este próbáltam a pályát 10 cm hóban a volt műszaki záron, jól ment. (Sajnos csütörtökön nem voltam itthon.) Ma péntek reggel 8 és 9 óra között megint a volt műszaki záron voltam. A mellékelt kép beszéljen helyettem:

Egyébként sok más nyomot is láttam a sajáton kívül, biztos voltak többen csütörtökön délután.

2018. február 7. – szerda (14:00)

A mai havazást követően a pályáink ott ahol nem folynak fakitermelési munkák már használhatók. A völgyi hómagasság 8 cm, a hegyi 10 cm. Köszönhetően a legtöbb pályaszakasz jó állapotának már ennyi hóban is lehet sífutni. Sajnos ez gépi nyomfektetéshez még nem elég. A hó konzisztenciája még elfogadható, de tendál a vizesedéshez, ezért biztos a magasabb pályák lesznek jobban használhatóak reggel és délelőtt (esetleg az alkonyi órákban).

A Muckra vezető utat az erdészet hóekéje megtisztította, de számítani kell arra, hogy a maradék hó ráfagy az útra és erősen csúszni fog.

A 2018.02.11 – vasárnap – 10:00 órára tervezett Sífutó Nyílt Nap megrendezése még függőben van, döntés a hóviszonyok függvényében valószínűleg csak szombat délután/este. Kérem figyeljétek a honlapunkat!

2018. február 1. – csütörtök

A szokatlanul meleg január után az előrejelzések hidegre forduló februárt prognosztizálnak. Amennyiben az időjárás havasra fordul, – és legalább 15-20 cm nem vizes hó lesz a réten – Egyesületünk a korábbi évekhez hasonlóan idén is megtartja a Sífutó Nyílt Napot. A nyílt nap alkalmával szakavatott oktató segít – ingyenesen – az első mozdulatok helyes elsajátításában.

Ennek helye a Fáber-réti erdészházak mögötti első “oldalrét”. (El kell indulni a nagy rét felé, de a Motorfűrészes Tanpálya sarkán azonnal balra kell fordulni és 20 m-en belül elérjük a helyszínt.) Ingyenes parkolási lehetőség a Károlymagaslat alatti Kalandpark előtti parkolókban van. Az első időpont febr. 4. vasárnap 10:00 óra. Amennyiben a hóviszonyok nem lesznek megfelelőek, akkor az esemény pótnapja febr. 11. ugyanebben az időpontban. A részletekkel kapcsolatban kérem figyeljék híreinket a honlapunkon!

Sífutó felszerelést mindenki hozzon magával, és figyeljen a megfelelő ruházat használatára (ne öltözzön túl melegre, de legyen a mozgás utáni időre meleg száraz ruha kéznél). Egyesületünknél Szigethi Béla biztosít igény esetén kölcsön felszerelést 2.000 Ft/fő/nap ellenében. (Elérhetőséget lásd a honlap menüjében).

2018. január 14. – vasárnap (11:00)

A ma délelőtti pályaellenőrzés alapján a hómagasság az egész területünkön (a szabad helyeken) 5-6 cm között van. A hó vizes, a többnapos eső utáni tócsák a mínuszos léghőmérséklet ellenére nincsenek befagyva. Összességében elmondható, hogy ez a hó sportolásra még nem alkalmas. Ennek ellenére, ha valaki ne